I dag har jeg planta ut alle forkultiverte purrene. De er veldig næringskrevende og liker å dyrkes i samme jord i flere år. Det trives de med, fordi røttene deres lever i symbiose med mikroorganismer i jorda. Når purren har vokst der tidligere, er de rette organismene allerede på plass. Jeg legger på hønsestrø der jeg skal plante, høsten før. Da er det fint å plante der på  våren.

Jeg planter alle purrene i bunter. Det vil si at jeg stikker 3-4 purrer i hvert hull i jorda. Jeg bruker plantepinnen(dibber) min til dette, for å stikke fine hull med minst mulig forstyrrelse av jorda. Jeg setter purre dypt i jorda, for å få så lange stenger som mulig. Når jeg planter i bunter kan jeg plante veldig mange planter på lite areal. Plantene trives veldig godt med dette, og vokser opp som buketter. Alle purrene i hver bunt blir jo ikke like store på likt. Da høster man den største først, og så blir det rom for de andre i bunten til å vokse videre til passelig størrelse. Sånn fortsetter man å høste etterhvert som de gror seg til.

Purre er en langsom kultur. Den har heller ikke mye bladmasse som dekker jorda i mellom plantene. Derfor planter jeg salat i mellom purrene for at de kan vokse og dekke jorda, og høstes lenge før purrene blir store nok. Når salaten høstes på sommeren, er purren fortsatt ung. Da kan jeg for eksempel plante spirebunter(multisowing) med forkultiverte gulrøtter eller redikker i  mellom purrene. Og så er vel purrene klare til høsting fra september til desember.

Purre er en fin vintergrønnsak. Den tåler ikke godt lagring inne, men i deler av landet som det er lite snø og tele, er den veldig god å ha stående lagret på rot i kjøkkenhagen om vinteren. Jeg passer alltid på å velge en vinterherdig type, sånn at jeg har mulighet til overvintring. På Herefoss er det jo normalt mye snø, men denne vinteren var det verken snø eller tele lenge om gangen. Da er det fint å høste fersk purre ute i januar. Uansett om det er snø eller ikke, kan du i hvertfall høste den om våren igjen. Lar du den stå utover våren vil den komme med flotte hvite eller dusrosa, store blomster, samme type som en allium prydløk. Da kan du høste mange svarte, små frø utpå høsten igjen. Du trenger bare en purre for å få veldig mange frø, jeg vil tippe mellom 50-100 frø per plante.

Pinner, rusk og rask og gammelt lauv, lar jeg alltid ligge på jorda, det er mat for beitemakken.