kyllinger

Heisann! Godt å være på bedringens. Jeg kan fremdeles ikke løfte eplemostkasser eller kjøre trillebår, men det går absolutt riktig vei.

Noe av det aller mest hyggelige arbeidet å starte med, er å hylle våren med å sette i gang rugemaskinen. 100 egg får jeg inn i den, gode gamle «America»-maskinen min. 100 fargerike egg fra den fargerike flokken. Maskinen pleier å gå i flere måneder hver vår. I mange år har jeg jobba med å samle høner som legger godt med egg, pen og variert farge på eggene, som er sunne og friske og gode beitere. Kyllingene blir en blanding av dette. I fjor kjøpte jeg en del Australops-kyllinger, som vil bli foreldre denne våren. De er større, legger godt med egg, og fremfor alt, så legger de egg av god kvalitet i flere år, i motsetning til hybridhønene. Det blir spennende å se hvor mye de gjør seg gjeldene i årets kyllinger.

Flere og flere ønsker seg høns i hagen. Med dine egne 3-4 høner kan du være selvforsynt med egg og kaste mindre i matavfallet. Høns er ikke kresne. Du kan gi de alt, og de spiser det de vil ha. På nett kan du lese mye rart om hva høner ikke tåler. Etter å ha drevet med høns i 18 år, har jeg til gode å oppleve at ei høne har spist noe den ikke har tålt. Løkskall, rå purre, kaffegrut og lignende liker høns ikke. Men du kan gi de det allikevel, for det blir jo en del av strøet som dyra ellers går å sparker i.

Så hvis du har lyst på noen nøster i alle farger i vår, så vet du hvor du får tak i det. Kyllingene koster 100 kr stykk. Du trenger i tillegg kyllingpellets(det kan du kjøpe hos oss), flis eller annet strø, varmelampe og et sted å ha dem. Når de blir større må de ha vaglepinner, kasse til verping og skjellsand. Lykke til!