Vi har fått inn så mye fint!
Men ting tar tid…I løpet av morgendagen håper jeg vi er ferdige med å prise alt som er til salgs i og rundt Vippsebua, sånn at det er klart til plantemarked i hele mai.
Noe av det vi selger i Vippsebua produserer vi selv. Mye må vi også kjøpe inn. For eksempel så har vi ikke frostsikre drivhus tidlig på våren, så derfor har jeg valgt å bestille en del økologiske oppalsplanter til grønnsaksproduksjonen vår. De kommer fra De Haes gartneri https://dehaesgartneri.no/ på Jevnaker. Det er så vidt meg bekjent Norges eneste heløkologiske garteri. De er gull verdt for sånne som oss, som dyrker økologisk. Da vet vi at alt vi bestiller der inne er godkjent og kontrollert. Vi har selvfølgelig tenkt på klimavennlig transport, og fått en lokal lastebil som likevel skulle til Jevnaker til å hente den for oss.
Disse plantene vi har fått inn, skal jo også plantes i jorda. Det får vi nok ikke begynt på før til uka igjen, i uke 19, og når vi blir ferdige vet jeg ikke. I mellomtida er det første mann til mølla. Plantene står til salgs ute, så hvis du kommer oss i forkjøpet så er de dine. Vi har kålplanter, litt tomatplanter, jalapeno-chili, stang- og knollselleri, fenikkel, diverse salater, mangold, purre, rabarbra, dill, oregano, bladpersille, alle økologisk godkjente.
Noen ganger er det mer hensiktsmessig å handle lokalt. De aller flotteste sommerblomstene får vi fra Hesnes Gartneri, https://hesnesgartneri.no/.

De hadde også noen superfine jordbærampler, som vi tok med noen hjem av. De er en remonterende sort, det betyr at den kommer med nye bær hele sommeren. Kanskje mest i starten når de første modnes, men deretter vil det fremdeles komme nye bær, i motsetning til hos vanlig jordbær. Sorten heter «Delizzimo».
Og sist men ikke minst; Jeg har også noen venner i Holland, etter mine år i Interflora. De har en fin webshop for butikker, og der bestiller jeg sånne ting som jeg ikke får tak i hos norske produsenter. Derfra har vi fått en kultivert hassel med store, flotte nøtter som gir god avling. Og moreller av sorten «Regina», store, mørkerøde og søte. Plommer, bringebær, bjørnebær, solbær, rips, stikkelsbær og druer, alle av sorter egnet for våre forhold.
Av egenproduserte planter har vi epletrær, pæretrær, eplemynte, store og små aroniabusker, blomkarse, sterk chili, sitronmelisse, gresskar, agurkplanter og bønner.
Så nå har vi alt du trenger for å dyrke selv, og de aller fleste plantene er flerårige og vil gi mer og mer tilbake for hvert år som går.
Og du…hvis det er noe vi ikke har rukket å prise i Vippsebua, må du bare ringe meg på 93052090 for å spørre.

Er det noe du har lyst på, og du ikke har mulighet til å besøke oss? Vi er stadig på farten, så hvis du bor i sentrale strøk i Agder kan du ta kontakt for å høre om vi har mulighet for å bringe. Du må gjerne bestille i nettbutikken vår, der ligger det noen varer som er billigere enn i Vippsebua. Der ligger det også inne en liten frakt på 99kr, så hvis du har handlet i nettbutikken, for eksempel denne https://slettenehage.no/produkt/terracotta-potte-terra-cilindro-18d/, kan vi bringe ting fra Vippsebua i tillegg, til samme frakt naturligvis, og etter avtale.

Benkene vi har i hagen er der for at dere skal kunne ta dere en rast. Har du glømt niste er det snacks og eplemost i bua:-)

Velkommen!

Gunn Elisabeth